Ön is haspuffadástól szenved? - bio webgyógyító
Gyakran fájnak az ízületei? - bio webgyógyító
Belépés

Tudja milyen vitaminokra van télen szüksége a szervezetnek?

Nyáron is szükségünk van a megfelelő vitaminokra és ásványi anyagokra, azonban télen ezek jelentősége megnövekszik: kevesebb nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, kevesebbet vagyunk a szabadban, így fokozottan kell arra figyelnünk, hogy külső forrásból hozzájussunk a szervezetünk számára létfontosságú mikrotápanyagokhoz.

Kétségtelen, hogy ezek beszerzése legjobb, ha természetes forrásból történik. Télen azonban sokkal kevesebb a friss, hazai zöldség és gyümölcs, és ami van, az is valószínűleg melegházban, mesterséges módon termelt növény. A nagy többség pedig külföldről érkezik, ahol a hosszú szállítási idő miatt is mindenféle tartósítószerekkel kezelik őket, tehát ki tudja, hogy mire ideérnek, mennyi vitamint is tartalmaznak valójában. Így télen érdemes a legfontosabb vitaminokat kapszulák formájában IS biztosítanunk. Azonban ez nem váltja ki a friss zöldséget, gyümölcsöt!


De mi az, amit semmiképp se hagyjunk ki?

C-vitamin

A C-vitamin erősíti az immunrendszert, segíti a T-sejteket a baktériumok és vírusok ellen, így a megfázásos, influenzás téli időszakban kötelező szedni. Egy 500 mg-os tabletta elég naponta, a túlzott C-vitamin-bevitel ugyanis vesekövet okozhat. Természetes úton ehhez juthatunk hozzá legkönnyebben: együnk citrusokat és kivit!

D-vitamin

D-vitamin termelődik szervezetünkben napfény hatására pont ez, amiben télen olyan nagy hiányt szenvedünk. Igyekezzünk naponta húsz percet a szabadban sétálni, de emellett szedjünk D-vitamin-tablettát is! Különösen időseknek ajánlott, mert bennük még napfény hatására is sokkal kevesebb termelődik, pedig a D-vitamin hiánya csontritkulást okoz.

Omega-3
 
Erre nemcsak télen, de egész évben szükségünk van agyunk megfelelő működéséhez. Hacsak nem tartozunk abba a szerencsés kisebbségbe, hogy rendszeresen (heti többször) fogyasztunk jó minőségű tengeri halakat, például lazacot, akkor szedjük a kapszulát!

B-komplex

A B-vitaminok családját általában megkapjuk egyetlen kapszulában, a B-vitamin komplexben, ez pedig sok kellemetlenségtől óv meg minket: a B6 az idegesség, ingerlékenység ellen jó, a B1 segít legküzdeni a stresszt, a B12 hiánya pedig vérszegénységet és demenciát okoz.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék